Kiitokset

Kiitokset

perjantai 25. tammikuuta 2019

Etelä- Espoon demarien mediatiedote

Etelä- Espoon demarit: 
Lasten maailman idea on innostava, mutta Karhusaari on väärä paikka
Mediatiedote


Espoon  Karhusaareen ollaan suunnittelemassa yksityisin voimin isoa lastenkulttuurin keskusta: Lasten maailmaa.  Kyseessä ei ole huvipuisto, vaan  nyt kaavaillaan  lasten omaa kirjastoa ja tunnettujen satuhahmojen satumaailmoja. Tavoitteena olisi  saada  saarelle 600 000 kävijää vuodessa ja samalla kerätä noin kahden miljoonan euron voitot lasten parissa tehtävään työhön.

Alueelle rakennettaisiin noin 7 800 neliön kokoinen maksullinen uudisrakennus, joka olisi  tarina- ja satulähtöinen  kulttuuritalo. Lastenkirjasto tulisi  Sinebrychoffin puuhuvilaan.

Hankkeen kustannusarvio on  50–70 miljoonaa euroa. Rahoitus - myös suunnittelun osalta - on vielä kesken. Varoja keskukseen aiotaan kerätä  lahjoituksina, ja mukaan toivotaan suomalaisia, kulttuuria rahoittavia isoja säätiöitä.

Hanke on vaativa suunnittelukohde. Se  vaatii asemakaavanmuutosta. Sen luonto on liikunta- ja virkistyskäytössä. Karhusaaressa on lisäksi muinaismuistolailla suojeltuja alueita ja  suojeltuja rakennuksia. Sinebrukoffin rakennus ei ole esteetön; Lasten­kirjastoon ei pääsisi lastenvaunuilla, eikä se sovi suurille yleisömäärille. Lisäksi hanke vaatii  pysäköintialueita Länsiväylän pohjoispuolelle  ja uutta  ajoyhteyttä Hanasaaren suunnasta. Alueelle ei m pääse julkisen  liikenteen palveluilla. Lähimmälle metroasemalle on kilometrin matka.

Espoon kaupungin elinkeino- ja kilpailukykyjaos on hyväksynyt hankkeen suunnitteluvarauksen kahdeksi vuodeksi. Suunnitteluvaraus ei kuitenkaan vielä sidoa Espoota mihinkään.

Etelä- Espoon demarien mukaan idea Lasten maailman rakentamisesta Espooseen on innostava. Mutta paikka on ongelmallinen. Karhusaarta pidetään yhtenä arvokkaimmista suojelukohteistamme.  Mekin toivomme alueen pysyvän kaikille avoimena ja maksuttomana.

Voisiko innovatiiviselle idealle etsiä parempaa paikkaa?  Lasten maailmalle  tällaisia olisivat esim. Suomenojan ja Keran alueet. Edelliselle pääsee pian metrolla  ja jälkimmäiselle  junalla.


Markku Sistonen
puheenjohtaja
046 8773884

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti